Startup, temelde herhangi bir soruna çözüm bulma amacıyla yeni bir iş modelinin hayata geçirilmesi olup son yıllarda ülkemiz açısından da giderek artan bir iş modeli kavramıdır. Girişimcilik ekosisteminin gelişmesi ile girişimlerin korunması hususu önem kazanmış; içerisinde Bilişim Hukuku, Şirketler Hukuku ve Fikri Mülkiyet Hukuku gibi birçok uzmanlık alanını barındıran melez bir hukuk dalı olarak Startup Hukuku ortaya çıkmıştır. Startup Hukuku en genel tanımıyla; girişimci ile yatırımcı taraflar arasındaki hukuki ilişkiyi düzenleyen, taraflar ve hukuk düzenini ortak paydada buluşturmayı amaçlayarak girişimlerin kanunlara uygun şekilde faaliyet gösterebilmesini sağlayan hukuk dalıdır. 

Önemle ifade etmek isteriz ki; girişimciler için koruyucu-önleyici hukuk prensibi büyük önem taşımaktadır. Doğabilecek zararların önüne geçebilmek adına henüz daha yolun başındayken, tabiri caizse oyunu kitabına göre oynamak, girişimleri hukuka uygun hale getirmek, doğabilecek hukuki uyuşmazlıkların önüne geçerek girişimleri maddi ve manevi zararlardan korumak oldukça mühimdir. Doğru şirket türünün seçilmesi, şirket kuruluşuna ilişkin süreçte ihtilafların önüne geçmek, girişimlerini korumak, doğru şirket türünü seçmek ve yönetmek, taraflarla sözleşme ilişkisini sağlıklı kurabilmek, yatırım sürecini yasal bir şekilde yürütmek ve bunun gibi pek çok amaç için hukuka ve hukukçulara ihtiyaç duymaktadır.


Ofisimiz tüm bu hususlar doğrultusunda, yenilikçi işletmelerin ve girişimcilerin karşılaştığı hukuki zorlukları anlayarak, onlara özel hukuki hizmet sunmayı amaç edinmiş olup Startup’ların büyüme süreçlerinde karşılaşabilecekleri hukuki sorunları önceden tespit ederek, proaktif çözümler geliştirmektedir. Ofisimiz, startup ekosistemi içindeki dinamikleri yakından takip etmektedir ve müvekkillerine güncel, yenilikçi ve stratejik hukuki danışmanlık sunarak girişimcilik ruhuyla hareket eden müvekkillerine, hızlı ve sürdürülebilir büyümelerini destekleyecek hukuki altyapıyı sağlamak için çalışmaktadır.